LIFE (YAŞAM)

Projemiz kültürerarsı benzerlik ve farklılıkları gözler önüne sermeyi hedefleyen sosyal içerikli bir projedir

02.06.2021 320

03-06-2021 Projede farklı kültürlerdeki öğrencilerin kendi hayatlarını birbirlerine tanıtmaları ve diğer kültürleri tanımalarını ve böylece kültürel mirasların devamını sağlamak hedeflenmiştir.

Proje Amaçlarımız:

• Farklı kültürleri tanımak ve deneyimlemek
  • Kültürel mirası geliştirmek ve sürdürmek
  • Yaşadığımız ülkeyi tanıtmak,
  • Farklı ülkeler arasındaki kültürel farklılıkları keşfetmek
  • Eğitim alanında hayata geçirdiğimiz güzel örnekleri ve projeleri paylaşmak.
  • Akademik ve sanatsal çalışmalara ilgi ve katılımı artırmak.
  • Teknoloji kullanımını teşvik etmek ve ülkeler arasında eğitim işbirliğini geliştirmek.
  • Yabancı dil kullanımını geliştirmek

Proje kapsamında öğrencilerimiz yaşadıkları yerlerdeki tarihi ve turistik yerleri tanıttılar . Ülkelerindeki müzikleri ve yemek tariflerini paylaştılar. Her ülkenin dilinde en çok öğrenilmek istenen kelimeleri birbirlerine öğretmeye çalıştıkları bir sesli kitap oluşturdular. Proje finalinde ise proje boyunca üzerinde çalışılan konular hakkında quizler içeren bir oyun tasarladılar.

Bu projede okulumuz Matematik Öğretmeni Burcu Sönmez'in rehberliğinde  öğrencilerimiz Adem Akpınar,Eyüpcan Durgu,Eren Canseven,Polat Ertürk,Ünver Çetin ,Mustafa Ölçen görev almıştır.

Türkiye(8) ,Ürdün(3) ,Polonya(3), Portekiz(2), İspanya(2) ,Romanya(2), Fransa(2), Kıbrıs(2), Bulgaristan(1), Gürcistan(1), Litavanya(1), Yunanistan(1) olmak üzere toplamda 28 öğretmen 293 öğrenciyle yürütülen projenin sonunda hazırlanan web sitesi ve online sergiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Proje websitesi için Tıklayınız

Proje Online Sergisi İçin Tıklayınız