Arduino Programlama Semineri

24.04.2024 43

Avrupa Konseyi tarafından organize edilmiş olan Dijital Vatandaşlık Eğitimi Programı (Council of Europe’s Digital Citizenship Education (DCE) programme) kapsamında ülkemizdeki 13 pilot okuldan birisi olan okulumuz Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Arduino Programlama” eğitimi düzenledi. 18 Nisan 2024 tarihinde Kemerdamları Ortaokulundan 15 öğrenci eğitime katıldı. Salihli BİST MTAL DCE komisyon üyeleri tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Oğuzcan ÖZÜİLERİGİDEN, Mikrodenetleyici, Arduino Kartları, Sensörleri, IoT Teknolojileri, Edüstride kullanım alanları gibi konularda bir günlük eğitim gerçekleştirdi. Eğitimin sonunda öğrenciler kendi elektronik kart ve malzemeleri kullanarak deneyler gerçekleştirdiler. Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve tanıtılması kapsamında yapılan bu eğitimler sayesinde ortaokul öğrencileri yeni teknolojiler ile tanıştılar.

24-04-202424-04-202424-04-2024