Career Clubs (kariyer Kulüpleri)

Projemiz meslek liselerindeki öğrencilerin sorunlarını imkanlarını avantajlarını dezavantajlarını görmelerini sağlayıp gelecekteki kariyerlerine doğru bir şekilde karar vermelerine yardımcı olmayı sağlayan ortaklarının tamamının meslek lisesi öğretmenlerinden oluşan sosyal kültürel ve akademik içerikli bir projedir.

02.06.2021 418

03-06-2021


 

Proje amaçlarımız

* Öğrencilerimize İngilizce dil becerilerini sınıf dışında geliştirme fırsatı vermek.

* Öğrencilerimizde mesleki farkındalık yaratmak.

* Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek.

* Farklı kültürler, yaşam tarzları ve çalışma standartları hakkında fikir sahibi olmak.

* Öğrencilerimize Web2.0 araçlarını mesleki alanlarda kullanma becerisi kazandırmak.

*Öğrencilerimizin iletişim, işbirlikçi ve ict becerilerini geliştirmek.

*Öğrencilerimizin yaratıcılığını teşvik etmek.

*Ekipler arası işbirliğini geliştirmek.

*Öğrencilerin mümkün olduğunca çok sayıda BİT aracını deneyimlemelerini sağlamak

şeklinde sıralanabilir.

Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimiz alanlarını neden seçtiklerini anlattılar geleceğe dair hedeflerinden bahsettiler. alanalrının akademik ve iş olanaklarını araştırdılar. Mesleki etik ilkelerini öğrendiler. Kedi alanlarında gelecceğe ışık tutmuş öenmli tarihi kişilikleri ve o alandaki katkılarını öğrendiler. Meslek liselerinden mezun olmuş üniversite akademisyenleri ile online ortamda bir araya gelip onalrın deneyimlerini dinlediler. Okuldaki meslek dersi öğretmenleri ile Röportajlar yapıp öğretmenlerinin deneyimleri hakkıdna fikir sahibi oldular. bunların yanında daha bir çok etkinliklere dahil oldular.

 

Bu projede okulumuz Matematik Öğretmeni Burcu Sönmez'in rehberliğinde  öğrencilerimiz Adem Akpınar,Eyüpcan Durgu,Eren Canseven,Polat Ertürk,Ünver Çetin ,Mustafa Ölçen görev almıştır.  

 

Projede Yunanistan(4),Hırvatistan(1),İtalya(2),Romanya(1)ve Türkiye(10)olmak üzere 5ülkeden 18 partner ve yaklaşık 130 öğrenci görev almıştır. PRoje sonunda öğrencilerle birlikte meslek seçimi hakkında bir hikaye yazdılar, seslendirdiler ve bunu bir animasyon filmine dönüştürdüler.

Animasyon filmini izlemek için Tıklayınız

 

 

Proje websitesi için Tıklayınız

 

Proje Online Sergisi İçin Tıklayınız