Sayings In Life

Sayings In Life

Okulumuzda Tuğba Atış rehberliğinde yürütülen "Sayings In Life" adlı proje 5 farklı ülkeden öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 

06.05.2022 325

Okulumuzda Tuğba Atış rehberliğinde yürütülen "Sayings In Life" adlı proje 5 farklı ülkeden öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Projemiz ülkelerin atasözü ve deyimlerini tanımak ve kendi atasözü ve deyimlerimizi tanıtmak üzerinedir. Proje boyunca günlük dilde kullanılan atasözü ve deyimlerin kaynakları araştırılmış, bunların diğer ülkelerdeki karşılıkları bulunmuş, kültürler arası benzerlik ve farklılıklar öğrenciler tarafından tespit edilip bunlarla ilgili sunumlar yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu konularla ilgili araştırmalarını yaparken İngilizcelerini geliştirmiş, araştırma becerilerini ilerletmiş ve onlarca akranı ile öğretmenlerin katıldığı webinar(web semineri) etkinliklerinde söz alarak öğrendiklerini paylaşabilme ve öz güvenlerini geliştirme imkânı bulmuşlardır. Ayrıca proje boyunca belirtilen Web2 araçlarını kullanarak bilişim teknolojileri alanında da becerilerini geliştirmişlerdir.

Bütün bu kazanımlara bakıldığında projemizin hem kültürler arası iletişim hem de akademik açıdan öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunduğunu gözlemlemiştir.

Youtube linki için tıklayınız.

06-05-202206-05-202206-05-2022