Okulumuzda “Dijital Vatandaşlık Eğitimi” Projesi

Okulumuzda “Dijital Vatandaşlık Eğitimi” Projesi

Okulumuz “Dijital Vatandaşlık Eğitimi” projesinde ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

 

02.12.2023 56

Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen Dijital Vatandaşlık Eğitimini programı (Council of Europe’s Digital Citizenship Education (DCE) programme) ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmalar, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

 

Dijital vatandaşlık, öğrencilere dijital ortamlarda pozitif bir şekilde çalışmayı, yaşamayı ve paylaşmayı öğretmeye odaklanan vatandaşlık eğitiminin yeni bir boyutunu temsil etmektedir. Çocukların ve gençlerin sosyal medya ve dijital teknolojilerle dolu bir dünyaya güvenli, etkili, eleştirel ve sorumlu bir şekilde katılmalarını desteklemek için ortaya çıkmış olan bir projedir.

 

Ülkemizde bu proje kapsamında 12 pilot okuldan ve tek Meslek Lisesi olan Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019 yılından beri birçok çalışmalara imza atmaktadır.

Salihli Borsa İstanbul MTAL DCE komisyonunun geliştirdiği planlar doğrultusunda başta Bilişim Teknolojileri Alanı ile Bilişim ve İnternet Kulübü olmak üzere birçok yazılım firması, Öğretim görevlileri, Pdr uzmanları, sağlık çalışanları tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında da etkinlikler devam etmektedir. Ayrıca Ortaöğretim kurumlarına verilecek olan “Atölye Çalışmaları” ile Mesleki eğitimin önemi vurgulanmaktadır. “Bilişim Teknolojileri Sektör Sohbetleri”, öğrenci ve aile rehberlik hizmetleri, teknik geziler, seminerler, yarışmalar gibi onlarca etkinliğe ev sahipliği yaparak birçok konuda olduğu gibi “Dijital Vatandaşlık Eğitimi” projesinde de ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

 02-12-2023