İstanbul'un Fethi İlçe Programını Okulumuz Düzenledi

İstanbul'un Fethi İlçe Programını Okulumuz Düzenledi

Sadece şehirleri değil gönülleri de fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethinin 569. yılını gururla ve coşkuyla kutladık. Fetih ruhunu izleyenlere hissettiren oyun büyük bir beğeniyle izlenip takdir edildi. Oyunun, dekorun ve özellikle kostümlerin hazırlanmasında günlerce emek harcayan değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize okulumuzu başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ederiz.

31.05.2022 339

İstanbul, dillere destan şehir...İstanbul, büyük komutanların hayali...İstanbul, nice fatihin büyülü rüyası...İstanbul; Asya, Avrupa, Afrika kıtalarının birbirine en çok yaklaştığı Avrasya'nın kalbi... İstanbul; peygamber efendimizin, onu alacak komutanı ve o komutanın ordusunu methettiği aziz şehir... İstanbul; doğal güzelliği, tarihi kıymeti, stratejik önemi paha biçilmez şehir... İstanbul kaç aşka, kaç sevdaya, kaç savaşa tanık olmuş, kaç bağrı yanığı içine almış koca şehir. İstanbul; taşı ve toprağı altın şehir...

Hz. Muhammed'in fetih müjdesine nail olan ve Napolyon'un; "Dünya tek bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu" diyerek hayranlığını ifade ettiği İstanbul'u bize bahşeden büyük Türk hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun kahraman ordusunu saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.29 Mayıs 1453'te tarihin akışını değiştiren, çağ kapatıp çağ açan bu kutlu günün 569.yılı kutlu olsun.

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022