Farkındalık Eğitimi “Bilinçli İnternet Kullanımı”

05.12.2023 54

Avrupa Konseyi tarafından organize edilmiş olan Dijital Vatandaşlık Eğitimi Programı (Council of Europe’s Digital Citizenship Education (DCE) programme) kapsamında ülkemizdeki 12 pilot okuldan birisi olan Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Bilinçli İnternet Kullanımı” farkındalık eğitimi düzenlendi. 05 Aralık 2023 tarihinde yapılan eğitime Bilişim Teknolojileri Alanından 32 öğrenci katıldı. Salihli BİST MTAL DCE komisyon üyeleri tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Merve DOKUYAN KARA sosyal medya, telefon kullanımı, bilinçli internet kullanımı, oyun oynama gibi konularda 1 saatlik eğitim gerçekleştirdi. Eğitim içerisinde katılımcılara anket uygulanarak bağımlılık düzeyleri tespit edildi. İnternet ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili alınabilecek tedbirlerden bahsedildi.

05-12-202305-12-202305-12-2023