Bilim Sohbetleri “Global Edu Talks”

Öğrencilerimiz, Salihli’de robotik çalışmalar ve eğitimler düzenleyen Lavader Derneği tarafından “Yurt dışı Üniversite Deneyimleri” sloganı ile düzenlenen Global Edu Talks’un 3. etkinliğine katıldı.

25.12.2023 68

Avrupa Konseyi tarafından organize edilmiş olan Dijital Vatandaşlık Eğitimi Programı (Council of Europe’s Digital Citizenship Education (DCE) programme) kapsamında ülkemizdeki 13 pilot okuldan birisi olan okulumuz, Salihli’de robotik çalışmalar ve eğitimler düzenleyen Lavader Derneği tarafından “Yurt dışı Üniversite Deneyimleri” sloganı ile düzenlenen Global Edu Talks’un 3. etkinliğine katıldı. Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilen sohbette, bölüm konuğu olarak Hollanda'da Groningen Üniversitesi AI bölümünden mezun olan Amsterdam şehrinde yaşamını ve çalışma hayatını sürdüren Arda AKBULAK, yurt dışındaki eğitim deneyimlerini paylaştı. Hollanda da bulunan teknik üniversiteler, mühendislik fakülteleri, iş imkanları, yurt dışında okuyabilmek için yapılması gerekenler, öğrencilik dönemleri gibi konularda deneyimlerini paylaştı. Katılımcıların yönelttiği sorular doğrultusunda şekillenen sohbette öğrenim hayatına devam eden gençler bilgilerini arttırdılar.

25-12-2023