Atölye Çalışması “İnternet Tarayıcılarında Verimli Arama Yöntemleri”

05.12.2023 114

Avrupa Konseyi tarafından organize edilmiş olan Dijital Vatandaşlık Eğitimi Programı (Council of Europe’s Digital Citizenship Education (DCE) programme) kapsamında ülkemizdeki 12 pilot okuldan birisi olan Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “İnternet Tarayıcılarında Verimli Arama Yöntemleri” atölye çalışması düzenlendi. 05 Aralık 2023 tarihinde yapılan eğitime Bilişim Teknolojileri Alanından 32 öğrenci katıldı. Salihli BİST MTAL DCE komisyon üyeleri tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Bilişim Teknolojileri Atölye Şefi Oğuzcan ÖZÜİLERİGİDEN tarayıcılar, arama motorları, Seo, akademik arama,Google trends, arama filtreleme ve daraltma yöntemleri gibi konularda 1 saatlik eğitim gerçekleştirdi. Google arama motorunda örneklerle tarama verileri ve sonuçları incelenerek doğru bilgiye daha hızlı erişim atölye çalışması yapıldı.

05-12-202305-12-202305-12-202305-12-2023