19 Mayıs Coşkusu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünü coşkuyla kutladık.

25.05.2023 96

Okulumuz tarafından hazırlanan ilçe programı, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın gençlerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmanın 104. yıl dönümüdür. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir." dedi.

Konuşmanın ardından okulumuz öğrencilerinin oratoryo sunumu ve halk oyunları gösterileri yer aldı. Judo gösterilerinin ardından, sportif ve sosyal başarılarda derece elde eden öğrenciler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Bayrak gösterisiyle son bulan kutlama programı izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Sercan Karaçalı, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, MHP İlçe Başkan Vekili Halil Tüfek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

25-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023